Vanwege de verduurzaming is heel Nederland bezig met besparen op energie.
Iedereen moet uiteindelijk zijn/haar steentje bijdragen.
De overheid heeft hierdoor eerder de BTW op isolatiemaatregelen al verlaagd naar 9%. Ook is er zo’n € 228 miljoen beschikbaar gesteld aan subsidies. Met deze subsidiëring willen ze mensen stimuleren om hun huis te verduurzamen.
Sinds 1 januari 2022 is er een landelijke regeling ingesteld, genaamd de ISDE-subsidie. Van de overheid kunt u hiermee tot wel 30% subsidie krijgen, op het isoleren van uw huis. Ga altijd na of er binnen uw gemeente of provincie nog speciale subsidiepotjes zijn. Kijk hiervoor op de website Energiesubsidiewijzer.
Voor energiebesparende maatregelen kunt u ook lenen tegen een laag tarief via het Warmtefonds. Een groene hypotheek afsluiten via het Bouwdepot is ook een optie.
Niet alleen is het gunstig om uw huis nú te laten isoleren vanwege de hoge subsidies, ook kunt u extra veel gas besparen.
Dit kan aardig optellen met de gasprijzen van tegenwoordig, zo heeft u uw isolatie vaak binnen enkele jaren al volledig terugverdiend.
(Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing)
De ISDE subsidie is de meest interessante subsidie als het gaat om het verduurzamen van uw huis.
Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moet u wel aan één van de twee onderstaande voorwaarden voldoen.
1. U neemt 2 of meer isolatiemaatregelen. U laat bijvoorbeeld de spouwmuur én de vloer isoleren. Onder isolatiemaatregelen vallen o.a. Kozijnen/Glas vervangen voor HR++/HR+++ glas en kunststof kozijnen met een hoge isolatiewaarde. Maar ook Spouwmuurisolatie, Dakisolatie, Gevelisolatie, Vloerisolatie e.d. Let op, de maatregelen moeten wel op twee verschillende vlakken van uw “thermische schil” vallen, u kunt dus niet vloer én bodemisolatie combineren.
2. U combineert 1 isolatiemaatregel met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. U laat bijvoorbeeld de vloer isoleren én neemt een hybride warmtepomp.
U moet dus altijd 2 energiebesparende maatregelen nemen om in aanmerking te komen.
1. U moet uiterlijk binnen 12 maanden na afronding van de werkzaamheden uw subsidie aanvragen, anders komt uw recht op subsidie te vervallen.
2. De woning is uw hoofdverblijf, en u bent de eigenaar
3. U kunt de werkzaamheden niet zelf uitvoeren, dit moet door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden.
4. Voor Warmtepompen en Zonneboilers laat u deze installeren in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of op 30 juni 2018.
Heeft u gekozen voor een energiebesparende maatregel? Bouw op Ons B.V. helpt u graag verder met de aanvraag van uw lening.
Wij zijn momenteel bezig met werkzaamheden aan de website.